CaliuCampanya contra les patents de programari              Castellano

Feina pendent

Recordeu-vos d'avisar-nos si comenceu a treballar en alguna d'aquestes tasques. L'ideal seria que us apuntéssiu a les llistes (al menys a docscaliu-no-epatents) per coordinar-nos i per si surten noves feines urgents en que potser pogueu contribuir.

 1. Traduccions.

  Hi ha molts documents a la web en pocs idiomes. Les traduccions són molt útils i tenen l'avantatge que hi podeu dedicar molt o poc temps (podeu traduir només una part d'un document). Si creieu que us falta informació podeu col·laborar en fer-la accessible a altra gent al mateix temps que us informeu.Us podeu apuntar a docscaliu-no-epatents i a la de traduk arroba ffii.org.
  Moltes de les planes a traduir fan servir un sistema d'internacioanlització que es diu MLHT. Convé baixar-se el text (icona que posa TXT dalt a la dreta) i traduir-lo seguint les instruccions. Podeu enviar a traduk arroba ffii.org el resultat (en UTF-8 preferentment, proveu recode l1..u8 fitxer si cal).

 2. Premsa.
  1. Escriure notes de premsa explicant breument els problemes i l'activitat de Caliu.
  2. Recollir adreces de mitjans de comunicació, diaris, ràdios, tvs, agències de notícies.
  3. Investigar l'opinió d'experts en economia o informàtica dels que surten a les revistes i a tele o són ben coneguts (Alfons Cornella, Vicenç Partal, Ton Sales,Felip Puig, Miquel Puig, Ernest Maragall, Francesc Baltasar...). Si mai han escrit res al respecte, explicar-los-ho i aconseguir-ne declaracions. A ser possible, convèncer-los de que signin les reivindicacions. .
  4. Passar-nos qualsevol notícia sobre patents de programari que veieu als mitjans de comunicació que llegiu, escolteu o mireu habitualment. Si a més les podeu gravar o copiar, millor (si ens les podeu fer arribar per correu electrònic bé, si no tenir-ne una còpia en cinta o paper també és útil per poder-vos demanar que en comproveu algun detall o ho resumiu). Abans d'enviar adjuncions grans, aviseu-nos si us plau, per si ja n'estem al corrent i no cal.
 3. Obtenir signatures d'empreses, associacions, departaments d'universitats, centres de recerca, experts, empresaris, acadèmics, i altres personalitats per a les reivindicacions.
 4. Disseny i art. No tenim gaires artistes que sàpiguen fer logotipus, il·lustracions o webs maques (i compatibles i lleugeres). Una ajuda sempre ve bé.
 5. Preparar un pòster per enganxar per facultats, etc. Potser n'hi ha prou amb adaptar/adoptar el de sleon.org a la seva jornada a la Universidad de León. També n'hi ha un a la ffii
 6. Escriure breus explicacions del que s'hi juguen diferents col·lectius, de l'estil de l'historieta sobre un programador després d'aprovar-se la directiva i els textos de I a mi què
 7. Investigar la fiscalitat de les patents i els drets d'autor als diferents països de la UE, i els interessos que hi pot haver per comptabilitzar ingressos de programari com a beneficis de patents per comptes de drets d'autor.
 8. Preparar minidossiers sobre el que ha fet i què pensa fer cada partit polític.

La FFII també té una llista de tasques.

No direu que no podeu triar :). Qui s'anima?.$Id: feina.html,v 1.19 2004/05/28 09:28:29 xdrudis Exp $