CaliuCampanya contra les patents de programari


Més crítics als EUA sobre les patents de programari

Notícia de news.com:


http://news.com.com/2100-1023-966595.html

...

WASHINGTON--U.S. Appeals Court Judge Richard Posner, one of America's most prominent jurists, warned Tuesday of an "enormous expansion" of intellectual-property law, ...

...

Posner's critique is significant because up to now much of the attack on the steady expansion of intellectual-property rights has come from the left, and the Seventh Circuit judge is a darling of the conservative movement. Posner, a prolific author, is most famous for applying economic analysis to the law. He also mediated settlement talks in the Microsoft antitrust case.

...

"A specialized court tends to see itself as a booster of its speciality," Posner said. "Patents are clogging retail commerce on the Internet, and software (patents) in particular are apparently impediments to software development."


Fa gairebé un més enviava una nota sobre la crisi del sistema de patents dels EUA i la necessitat que Europa mantingui els seus límits tradicionals a allò que es permet patentar.

http://patents.caliu.info/nota281002.html

Ara ha aparegut la notícia d'una conferència d'un jutge conservador dels EUA que opina en el mateix sentit. Ja no és qüestió de posició política sinó de reconèixer l'evidència.

Esperem que la conferència d'aquest dimarts 26 de novembre reuneixi força eurodiputats i eurodiputades i trobin criteris clars per redreçar l'Oficina Europea de Patents

http://www.greens-efa.org/en/agenda/detail.php?id=770

Alguns dels problemes ja van ser denunciats a l'audiència del comité d'afers jurídics i mercat intern del Parlament Europeu, el passat 7 de novembre sobre una directiva proposada per la Comissió Europea per legalitzar les patents de programari.

http://patents.caliu.info/audiencia.html

I és cada cop més clar que la directiva ens portaria a una situació tan lamentable com la dels EUA. Afortunadament hi ha una alternativa a la proposta de la comissió, unes esmenes proposades per la FFII i unes reivindicacions que han rebut ampli suport de polítics, associacions, empreses, usuaris, professionals, investigadors i acadèmics.

http://swpat.ffii.org/events/2002/europarl11/cfa-en.pdf

Encara som a temps d'aturar o redreçar la directiva i salvar l'avantatge competitiu per a Europa de tenir un marc legal més propici a la innovació informàtica i als drets dels ciutadans.

$Id: nota20021124.html,v 1.3 2004/05/28 09:28:29 xdrudis Exp $